Expertiza medicală în cazul morții omului de afaceri Silviu Prigoană a fost finalizată. Cauza morții este un atac de cord, au declarat surse medicale.
Expertiza medicală s-a finalizat. Nu mai sunt două ipoteze cu privire la decesul lui Silviu Prigoană. Cauza morții este acum certă. Potrivit expertizei medicale, Silviu Prigoană a suferit un atac de cord, date fiind și antecendentele medicale. Deci nu s-a înecat cu mâncare, așa cum s-a presupus inițial.
Silviu Prigoană se afla în restaurantul unei pensiuni din localitatea Șimon, județul Brașov. La un moment dat, i s-a făcut rău iar angajații localului au chemat Ambulanța. Medicii au încercat să-l resusciteze, dar n-au mai putut să-l salveze. Acum legiștii încearcă să afle cauza decesului omului de afaceri. La rândul lor, polițiștii au deschis o anchetă în acest caz.
Cine a fost Silviu Prigoană
Silviu Prigoană urma să împlinească în decembrie 61 de ani. Născut pe 22 decembrie 1963, la Gherla, a fost un om de afaceri și politician român, acționar principal al Rosal Grup și fondator al posturilor de televiziune Realitatea TV, Etno TV și Taraf T. A fost deputat de București din partea PD-L, timp de un mandat.
Silviu Prigoană a început să investească masiv în media în 2001, când a înființat Realitatea TV. În 2003, a lansat TV Sport, urmat de Etno TV și Taraf TV. A deținut și 10% din acțiuni din Digital Cable Systems (DCS), care a lansat serviciul direct to home (DTH) Max TV. Prigoană deținea și licențe pentru alte două canale, Meteo TV și Manele TV. Mai deținea și Sigma TV și acțiuni la Teleshop 24. A fost coproprietar și la Taifasuri FM, Manele FM, Jazz FM. A mai deținut și revista Taifasuri, firma Rosal Ortopedic și RTL (Romanian Television of America), precum și postul de radio Etno FM. Până în anul 2006 a deținut și revista săptămânală Fanatik, cu profil sportiv. Silviu Prigoană a suferit un accident de muncă, la vârsta de 22 de ani, în 1984, în urma căruia a rămas fără un picior. Pe vremea aceea, omul de afaceri era frigotehnist la o fabrică din Gherla. În urma incidentului, Prigoană a stat în spital timp de trei luni.
La un moment dat, după trei operații succesive, corpul nu a mai rezistat și Prigoană a intrat în moarte clinică. Despre acest episod a povestit de mai multe ori la televizor, afirmând că în experiența sa nu a văzut nimic din seria celor povestite de unii în aceste evenimente, precum experiențele extracorporale, și că „lumea de dincolo” s-ar putea să nu existe.
Silviu Prigoană este celebru și prin relația cu Adriana Bahmuțeanu care a ținut prima pagină a ziarelor tabloide ani de-a rândul. Între ei au existat mai multe procese, căsătorii (nu mai puține de cinci) și divorțuri. Au împreună doi băieți. Dintr-o căsătorie anterioară, Prigoană mai are alți doi băieți. Activitate politică. La alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2008, a fost ales deputat de Bucureşti, pe listele Partidului Democrat Liberal; membru al Comisiei pentru muncă şi protecţie socială (până în martie 2012) şi al Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi (din martie 2012). Din septembrie 2012, deputatul democrat-liberal Silviu Prigoană a activat ca independent, fără apartenenţă la un grup parlamentar. În 2012, Silviu Prigoană a candidat la funcţia de primar al Capitalei din partea Partidului Democrat Liberal, mandatul de primar general a fost câştigat, în 2012, de Sorin Oprescu, după ce a candidat la alegerile locale independent, susţinut de USL, scrie digi24.ro.