Regia Autonomă Rasirom, companie fondată în 1995 de către Serviciul Român de Informații (SRI) și specializată în soluții de securitate fizică și informatică, a contestat atribuirea unui contract public privind realizarea unui sistem de protecție fizică la Clădirea Facilităților pentru Situații de Urgență aferente Centralei Nucleare Cernavodă. Contractul fusese inițial atribuit companiei UTI Construction and Facility Management. Însă, firma oficială a SRI, obișnuită să obțină contractele importante cu instituțiile cheie, a depus contestație la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, care a admis-o parțial.

Cererea firmei Rasirom de a fi declarată câștigătoare, respinsă
CNSC a decis anularea raportului procedurii și a tuturor actelor subsecvente, inclusiv comunicarea rezultatului, și a obligat entitatea contractantă, Societatea Națională Nuclearelectrica SA, să reevalueze ofertele în termen de 15 zile de la primirea hotărârii. Solicitarea Rasirom de a fi desemnată direct câștigătoare a fost respinsă, instanța administrativă preferând o reevaluare completă a întregii proceduri.
Proiectul prevede proiectarea, achiziția de echipamente și materiale, precum și execuția lucrărilor necesare implementării unui sistem de protecție fizică pentru una dintre componentele esențiale ale infrastructurii de securitate nucleară din România.
Cu ce se ocupă firma oficială a SRI
Rasirom are un portofoliu complex de servicii ce acoperă supraveghere video, detecție și stingere incendii, control biometric, protecție perimetrală, securitate informatică și protecția datelor clasificate, analiză de risc și consultanță de securitate
Firma oficială a Serviciului Român de Informaţii, atrage bani publici ca un magnet. Ca orice firmă a sinecurilor din structuri, Rasirom câştigă pe bandă rulantă contracte finanţate din bani publici. De la începutul lunii ianuarie, Rasirom are deja la activ trei licitaţii publice în valoare totală de sute de mii de euro.
