Marți, 4 februarie, pompierii militari au gestionat peste 1.500 de solicitări, cele mai numeroase dintre acestea fiind în zona București–Ilfov și în județele Mureș, Cluj, Argeș și Dâmbovița.
Cea mai mare pondere a misiunilor este reprezentată de cazurile pentru acordarea măsurilor de prim ajutor calificat. În urma acestor solicitări, echipajele SMURD au asistat medical 1.273 de persoane aflate în dificultate.
Concomitent cu aceste acțiuni, colegii noștri au gestionat 173 de misiuni în sprijinul comunităților, în timp ce echipajele de stingere au intervenit pentru stingerea celor 102 incendii înregistrate pe tot teritoriul țării, prevenind astfel extinderea flăcărilor la vecinătăți și limitând pagubele materiale.
Totodată, o atenție deosebită a fost acordată și accidentelor rutiere, echipajele de descarcerare acționând în 3 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme.
În ultimele 24 de ore, pentru protecția populației, au fost transmise 6 mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT, dintre care 4 mesaje privind prezența animalelor sălbatice periculoase (urs) în localități din județele Harghita și Mureș, iar 2 mesaje au semnalat degajările mari de fum produse de un incendiu din județul Suceava.
Pentru preîntâmpinarea situațiilor de urgență ce pot apărea și care pot pune în pericol viața și bunurile cetățenilor, dinamica operativă va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național pentru dispunerea măsurilor care se impun gestionării cu eficiență a acestora.
Consultați platforma națională de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și descărcați, gratuit, aplicația DSU, din App Store și Google Play. Parcurgeți ghidurile care conțin măsurile ce trebuie adoptate înainte, pe timpul și după producerea unei situații de urgență!”, transmit reprezentanții IGSU.