Anual, zeci de oameni pică în capcana traficanților de persoane care aplică metoda „Loverboy”, folosindu-se de iubire pentru a profita de oameni. Acesta este și cazul de față, Mădălin D., care a reușit să-și vrăjească iubita să-l ajute cu peste 33 de mii de lei pentru a-și deschide o firmă. Pentru că nu i-au ajuns banii, Mădălin D. s-a folosit de aplicația de banking a concubinei și a deschis pe numele acesteia două credite, în valoare de 20.000 de lei, fără ca ea să știe.
Totul s-a întâmplat pe 5 iunie 2023, între orele 04:01 – 07:43, atunci când Mădălin D., a folosit parolele pe care le cunoștea și a accesat de două ori telefonul mobil al concubinei sale, Mihaela B. Bărbatul a introdus în aplicația de banking instalată pe telefonul concubinei datele acesteia, cu ajutorul cărora a accesat două credite pentru nevoi personale, în valoare de 10.000 de lei fiecare.
Potrivit probelor administrate în cursul urmăririi penale, la data de 23 august 2023, Mihaela B. a sesizat organele de poliție cu privire la faptul că, în data de 5 iunie 2023, Mădălin D., concubinul acesteia, a folosit fără drept telefonul mobil pe care avea instalată aplicația de internet banking ING Home Bank și a contractat online, în numele ei, două credite pentru nevoi personale.
I-a cerut bani pentru a-și deschide o firmă de imobiliare
Mihaela B. a precizat că în perioada februarie 2016 – 5 iunie 2023 a avut o relație de concubinaj cu Mădălin D., care s-a dezvoltat treptat, în timp existând premisele unei căsnicii. Mihaela B. a mai transmis că la insistențele și solicitările repetate ale fostului concubin, în perioada 1 mai 2023 – 30 iunie 2023, i-a trimis acestuia mai multe sume de bani, însumând 33.200 de lei, pentru a dezvolta o afacere imobiliară, precum și pentru a-și achita diverse datorii.
Femeia a mai adăugat că nu i-a comunicat niciodată fostului concubin user-ul și parola de la aplicația de internet banking. Însă, cu ocazia contractării anterioare a unor credite în beneficiul patrimonial al concubinului său, Mădălin D. s-a aflat în vecinătatea acesteia, ocazie cu care a observat și a memorat aceste credențiale, pe care ulterior le-a utilizat în regim propriu, fără consimțământul ei, pentru a contracta cele două credite pentru nevoi personale, fiecare în valoare de 10.000 de lei.
Condamnare
Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au decis să îl condamne pe Mădălin D. 2 ani și 9 luni de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunilor de fraudă informatică, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată și acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată. Sentința nu este definitivă.
„Orice persoană acuzată este prezumată nevinovată până ce vinovăția va fi stabilită în conformitate cu legea, printr-o sentință definitivă. Oricărei persoane acuzate îi este garantată respectarea dreptului la apărare.„