În ultimele 24 de ore, pompierii militari au fost prezenți la datorie pentru asigurarea intervenției imediate la cele peste 1.650 situații de urgență produse la nivel național. Aceste misiuni au implicat o gamă variată de situații, de la incendii și acordare de prim ajutor, la accidente rutiere grave și alte situații care necesitau acțiunile salvatorilor.
Din totalul misiunilor desfășurate, echipajele de stingere au intervenit pentru localizarea și lichidarea celor 77 de incendii înregistrate în întreaga țară, prevenind astfel extinderea flăcărilor la vecinătăți și limitând pagubele materiale.
Având în vedere numărul mare al evenimentelor tragice înregistrate în ultima perioadă, amintim populației faptul că, în perioada sezonului rece, necurățarea coșurilor de fum rămâne printre principalele cauze generatoare ale incendiilor la locuințe și a riscului de intoxicație cu monoxid de carbon.
Țineți cont de sfaturile noastre și nu faceți compromisuri cu siguranța dumneavoastră și a familiei! Vă recomandăm să nu utilizați sobele și a alte mijloace de încălzire cu defecțiuni și improvizații, ori supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate! Verificați, reparați și curățați periodic coșurile de evacuare a fumului!
De asemenea, în perioada de referință, echipajele SMURD au răspuns celor 1.374 de solicitări pentru asigurarea asistenței medicale de urgență persoanelor aflate în dificultate.
Concomitent cu intervențiile la incendii și acordarea primului ajutor, pompierii au gestionat și 234 de misiuni pentru protecția comunităților și a bunurilor acestora, iar pe timpul misiunilor desfășurate, 16 persoane aflate în situații critice au fost salvate.
Totodată, în ultimele 24 de ore, colegii noștri au intervenit în 4 cazuri pentru extragerea victimelor blocate în autoturismele avariate din cauza accidentelor rutiere.
În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.
Pentru a fi pregătiți în fața oricărei situații de urgență, accesați platforma națională de pregătire pentru situații de urgență, https://fiipregatit.ro. De asemenea, vă recomandăm să descărcați, gratuit, aplicația DSU, care oferă informații utile despre prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență, din App Store sau Google Play.”, au transmis reprezentanții IGSU.