Precipitaţiile abundente şi rafalele de vânt puternice au creat probleme în mai multe localităţi din judeţ, iar şapte pacienţi de la spitalul orăşenesc Târgu Lăpuş au trebuit mutaţi după ce o parte din acoperişul clădirii a fost smuls de vânt, a informat, marţi, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului Judeţului Maramureş, Dan Bucă.
Potrivit acestuia, echipe a societăţii Electrica încă lucrează pentru reconectarea unor localităţi din judeţ.
Conform surse citate, în data de 10 iunie , la nivelul judeţului Maramureş, s-au înregistrat precipitaţii abundente, averse torenţiale, grindină şi instabilitate atmosferică temporar accentuată. S-au depăşit pragurile de precipitaţii la staţiile hidrometrice Baraj Firiza, Ulmeni, Răzoare, Firiza, Groşii Ţibleşului. La Suciu de Jos a căzut grindină cu diametrul unui bob de porumb, iar la Groşii Ţibleşului cu diametrul unui bob de grâu.
Echipaje ale pompierilor militari au intervenit pentru degajarea arborilor prăbuşiţi de rafalele de vânt puternic pe strada Viilor şi strada Florilor din municipiul Baia Mare, pe DN1C la Şomcuta Mare, pe DN18B la Dealul Pietriş, în localitatea Stoiceni, şi pe linia ferată la Vişeu de Sus.
Un alt echipaj de pompieri, împreună cu un echipaj de la societatea Electrica, au intervenit pentru degajarea unui arbore prăbuşit pe reţele de alimentare cu energie electrică în oraşul Vişeu de Sus (pe strada Pinilor şi pe strada Botoaia). Rafalele de vânt au afectat acoperişul Spitalului Orăşenesc Târgu Lăpuş, iar pompierii militari au acordat sprijin pentru relocarea a şapte pacienţi. Echipaje ale societăţii Electrica s-au deplasat în toate zonele afectate din judeţ pentru remedierea defecţiunilor şi alimentarea cu energie electrică. Şi la această oră echipele de intervenţie ale societăţii Electrica sunt în teren şi lucrează pentru alimentarea cu energie electrică a consumatorilor.
a menţionat Dan Bucă
Precipitaţiile abundente au transportat aluviuni, material lemnos şi au afectat opt localităţi din două unităţi administrativ-teritoriale: Copalnic Mănăştur şi Cerneşti, unde au fost spălate de şuvoaie 8 kilometri de străzi şi 1,5 kilometri de drum comunal.
De asemenea, prefectul Rudolf Stauder, preşedintele Consiliului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, a declarat că după primirea rapoartelor operative din teritoriu, vor fi constituite comisii mixte care se vor deplasa în teren şi vor proceda la evaluarea pagubelor produse de fenomenele hidrometeorologice periculoase în judeţ. Situaţia centralizată a pagubelor va fi transmisă la ministerele de resort.
Conținut Agerpres