După ce zilele trecute au fost aplicate tratamente aviochimice în tot orașul, municipalitatea a reluat operațiunile de dezinsecție terestră. Echipe specializate pulverizează în toate cartierele orașului, precum și în stațiunea Mamaia substanțe care au rolul de a distruge insectele generatoare de disconfort (tânțari, muște, căpușe, purici etc.).
În paralel, se acționează și pe malurile lacurilor Siutghiol și Tăbăcărie pentru distrugerea şi prevenirea dezvoltării stadiilor larvare ale insectelor. Temperaturile crescute favorizează înmulțirea larvelor de țânțari din apă, astfel încât delarvizarea lacurilor era absolut necesară.
Substanțele folosite sunt autorizate de Ministerul Sănătății – Comisia Națională a Produselor Biocide pentru profilaxia sanitar umană iar acțiunile se desfășoară în condiţii corespunzătoare, cu respectarea prevederilor legale de protecţie a mediului, a sănătăţii şi securităţii populaţiei.
Din punct de vedere al eficienţei aplicării măsurilor de combatere şi eliminare a insectelor dăunătoare, acţiunile de dezinsecţie trebuie tratate în mod unitar atât pe domeniul public cât şi pe cel privat.
Pentru evitarea unor reinfestări sau apariţii a unor noi zone contaminate, recomandăm tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului Constanța să efectueze tratamente de dezinsecţie în curți, terenuri, subsoluri, blocuri etc în paralel cu acțiunile municipalității.