Polițiștii de imigrări din cadrul Serviciului pentru Imigrări al Județului Constanța au desfășurat în perioada minivacanței (15 – 17 august a.c.) activități specifice, având ca principal obiectiv prevenirea și combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate, precum și creșterea gradului de siguranță al turiștilor aflați pe litoral. Activitățile au vizat verificarea legalității șederii și desfășurării activităților lucrative de către cetățenii străini în țara noastră.
În acest context, polițiștii de imigrări au acordat o atenție sporită asupra modului de desfășurare al activităților, astfel încât intervențiile să nu afecteze atmosfera relaxantă și plăcută a turiștilor aflați pe litoralul românesc.
În urma verificărilor efectuate, două femei din Republica Moldova au fost depistate în situații ilegale. Acestea desfășurau activități lucrative la o societate comercială din stațiunea Costinești. Deși persoanele în cauză au intrat legal pe teritoriul României și aveau contracte individuale de muncă încheiate, acestea nu respectau scopul declarat la intrarea în România. Drept urmare, polițiștii de imigrări au revocat dreptul de ședere al acestora și au emis decizii de returnare, cu obligația de a părăsi voluntar teritoriul statelor membre Schengen în termen de 15 zile. După ieșirea din România, pe numele persoanelor în cauză va fi instituită măsura interzicerii intrării pe teritoriul Uniunii Europene, Spațiului Economic European și Confederației Elvețiene, pentru o perioadă de 6 luni.
În cadrul aceleiași acțiuni, au mai fost legitimați alți trei străini (doi din Angola și unul din Republica Moldova), care desfășurau activități lucrative. În urma verificărilor, nu au fost constatate nereguli în cazul acestora.
Tot în perioada minivacanței ( 17 august a.c.), polițiștii de imigrări din Constanța au îndepărtat sub escortă, până la frontiera cu Bulgaria, un cetățean bulgar care fusese eliberat din penitenciar, după ce a fost condamnat pentru trafic de migranți. După ieșirea din țară, pentru persoana în cauză a fost instituită măsura interzicerii intrării pe teritoriul României pentru o perioadă de 4 ani, conform prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 194/2002.
Polițiștii de imigrări din Constanța acționează ferm împotriva migrației ilegale și a muncii nedeclarate, asigurând respectarea legislației în vigoare și protejarea integrității sociale .
Polițiștii de imigrări sunt dedicați îmbunătățirii constante a calității serviciilor oferite cetățenilor și să menținerii un mediu sigur și legal pentru toată lumea, bazându-se pe o strânsă cooperare cu toate structurile Ministerului Afacerilor Interne.