Un autor şi jurnalist din New York a publicat casete audio care par să detalieze modul în care Donald Trump a avut o relaţie socială strânsă cu Jeffrey Epstein, acuzat de trafic sexual şi care s-a sinucis, scrie The Guardian.
Înregistrările, publicate ca parte a seriei de podcasturi „Fire and Fury” de Michael Wolff, autorul a trei cărţi despre primul mandat al lui Trump, şi de James Truman, fost jurnalist NME şi director editorial Condé Nast, includ gândurile lui Epstein despre funcţionarea internă a cercului restrâns al fostului preşedinte al SUA.
Wolff spune că înregistrările au fost făcute în timpul unei discuţii din 2017 cu Epstein despre scrierea biografiei sale. Epstein s-a sinucis doi ani mai târziu, în timp ce aştepta procesul în care era acuzat de trafic sexual. În ciuda infracţiunilor sale, bogatul finanţist s-a aflat în centrul unui cerc social al celor bogaţi şi puternici din SUA şi de peste ocean, care conţinea multe nume celebre.
Wolff susţine că înregistrarea extrasă este doar un fragment din aproximativ „100 de ore în care Epstein vorbeşte despre funcţionarea internă a Casei Albe a lui Trump şi despre relaţia sa strânsă şi de lungă durată cu Donald Trump”.
Trump l-a lăudat odată pe Epstein într-o conversaţie cu cei de la revista New York în 2002, numindu-l „un tip grozav” şi făcând aluzie la interesul său pentru femeile „tinere”. Dar el a susţinut că cei doi s-au certat cu 15 ani înainte ca Epstein să fie condamnat pentru o acuzaţie de solicitare de prostituţie în Florida în 2008.
„Nu am fost un fan al lui, asta pot să vă spun”, a declarat preşedintele după ce Epstein a fost arestat pentru acuzaţii federale de trafic sexual în 2019.
În casetele „Fire and Fury” se arată că Epstein îşi aminteşte cum preşedintele Trump de atunci îşi înfrăjbea oamenii din cercul său. „Oamenii lui se luptă între ei şi apoi otrăveşte fântâna din afară”, spune el.
Ca răspuns la podcast, Karoline Leavitt, secretarul naţional de presă al campaniei Trump, a declarat: „Wolff este un scriitor dezonorat care inventează în mod obişnuit minciuni pentru a vinde cărţi de ficţiune, deoarece este clar că nu are nicio morală sau etică” şi l-a acuzat pe autor că a făcut „acuzaţii false ieşite din comun” şi că s-a angajat în „interferenţe electorale flagrante în numele Kamalei Harris”.
Wolffs susţine în podcast că pentru Epstein era o „ieşire să-şi exprime incredulitatea faţă de cineva ale cărui păcate le cunoştea atât de bine, iar apoi această persoană a fost aleasă preşedinte. Epstein era complet preocupat de Trump şi cred că, sincer, se temea de el”, scrie News.ro.