Internetul este plin de escroci. Periodic apar noi metode de înșelătorie menite să îi lase pe oameni fără bani în conturi. Astfel, în ultimul timp, tot mai mulți oameni au primit pe mail sau prin mesaje, oferte false de angajare, promițând venituri substanțiale, chiar și de 2.350 de lei pe zi.
În 30 de minute poți câștiga până la 2.350 de lei
Internetul vuiește în ultimii ani de tot felul de metode de înșelătorie, care mai de care mai atrăgătoare și convingătoare prinzând în plasă tot mai mulți internauți. De curând, circulă pe mail ori prin imessage, o „ofertă” de angajare, din partea „TSQ Group Project Brokers” care promite câștiguri de ordinul miilor de lei pe zi. Timpul de muncă fiind de doar câteva zeci de minute. Lucrurile sunt foarte simple, oamenii care sunt vrăjiți de această ofertă nu trebuie decât să trimită un mesaj pe un număr de WhatsApp, iar de acolo, hackerii încep să-și facă treaba.
Bună ziua!
Suntem TSQ Group Project Brokers și recrutăm acum pentru poziții part-time, căutând persoane motivate să se alăture echipei noastre.
De ce să nu te alături?
Vârstă: 25-65 de ani (nu este necesară experiența)
Timp: Doar 20-30 de minute pe zi
Venit: 235 RON- 2.350 RON
Bonus zilnic în perioada de probă
Ești gata să începi? Contactează-ne pe WhatsApp și începe noua călătorie!”, se arată în mesajul escrocilor.
DNSC: „Verificați mereu sursa mesajelor și nu credeți orice ofertă venită pe mail”
Pentru a evita astfel de capcane, Directoratul Național de Securitate Cibernetică ne recomandă următoarele:
– Verificați mereu sursa mesajelor și nu credeți orice ofertă venită pe mail, sms, platforme de mesagerie sau social media! Ofertele legitime de angajare nu vin prin sms și necesită un proces de recrutare mai complex și mai îndelungat decât o simplă conversație pe WhatsApp!
– Evitați furnizarea de date sensibile – date personale, date de autentificare sau date financiar-bancare – în cazul în care vă sunt solicitate explicit prin astfel de mesaje nesolicitate.
– Dacă o ofertă pare prea bună ca să fie adevărată, atunci probabil aceasta este folosită ca momeală de atacatori.
– Fiți răbdători și vigilenți atunci când întâlniți astfel de „oferte” și analizați cu atenție detaliile, în special textul. Lipsa diacriticelor ar fi un prim indiciu. În plus, de cele mai multe ori, atacatorii vor folosi instrumente de traducere automată a textului din limba lor nativă, astfel că veți identifica lesne greșeli gramaticale, de sintaxă sau de exprimare, pentru că acel text nu este adaptat la rigorile limbii.
– Pentru a identifica mai ușor tentativele de fraudă online, DNSC și Poliția Română ne sfătuiesc să accesăm site-ul https://sigurantaonline.ro.