Fostul șef al Diviziei Trafic din CFR Constanța, Gheorghe Șoldan, acuzat de luare de mită, a fost trimis în judecată, dosarul fiind trimis spre soluționare către Tribunalul Constanța, la data de 20 noiembrie 2024. Dosarul se află în faza Camerei Preliminare, acolo unde magistrații vor da undă verde judecății sau vor trimite dosarul înapoi la parchet. Marți, 21 ianuarie a.c., Șoldan Gheorghe a avut un nou termen la Tribunal.
La data de 16 decembrie 2024, Șoldan Gheorghe a avut primul termen în dosarul de luare de mită, aflat în faza Camerei Preliminare. La acea dată, cauza a fost amânată pentru ca Șoldan Gheorghe să-și poată alege un apărător.
Marți, 21 ianuarie, Șoldan Gheorghe se află la al 7-lea termen care s-a amânat pentru data de 3 februarie.
În prezent, Gheorghe Șoldan se află în arestul preventiv, ultima decizie de a i se prelungi această măsură încă 30 de zile fiind a Cuții de Apel Constanța, definitivă.
Parte într-un alt dosar, cu rolul de „petent”
De asemenea, Gheorghe Șoldan mai este parte dintr-un NOU DOSAR, în care este „reclamant” de data aceasta. Șoldan Gheorghe este nemulțumit de netrimiterea în judecată a două persoane.
Context
Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că în perioada mai-septembrie 2024, adică la datele de 24 mai 2024, 20 iunie 2024, 06 august 2024 şi 11 septembrie 2024, în exercitarea atribuţiilor de serviciu legate de organizarea unui concurs pentru ocuparea unui post de acar la Sucursala Regională CF Constanța, inculpatul ar fi primit de la o martoră denunţătoare suma totală de 11.500 de lei, cu scopul de a-i facilita câştigarea concursului de angajare, prin remiterea întrebărilor şi răspunsurilor de la testul scris.
Pentru derularea investigaţiilor, procurorul a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Judeţean Constanța.
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea sau arestarea preventivă reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.au precizat procurorii.