Marți, 26 noiembrie, Vlad Matei Pascu, autorul groaznicului accident din localitatea 2 Mai, soldat cu doi tineri morți, este așteptat la Judecătoria Mangalia pentru a-și argumenta cererea de eliberare din arestul preventiv.
Vlad Matei Pascu își încearcă, din nou, norocul în fața magistraților. Acesta cere, încă odată, înlcuirea măsurii preventive. Marți, 26 noiembrie, acesta va avea termen pentru a-și susține cererea la Judecătoria Mangalia.
La ultimul termen la care a cerut eliberarea din arest, Vlad Pascu a fost certat de judecătorul din cadrul Tribunalului Constanța. „ Nu ne țineți lecții de drept ” i-a atras atenția magistratul. Vlad Pascu a explicat, atunci, cererea sa, prin faptul că arestul preventiv s-a prelungit atât de mult încât îl resimte deja ca „o pedeapsă”.
De asemenea, la același termen din data de 12 noiembrie, a fost prezent și tatăl lui Vlad, Mihai Pascu. Acesta a transmis că a venit pentru „a-și apăra familia”.
Context
În data de 19 august 2023, Vlad Pascu a condus un autoturism pe DN 39, iar în jurul orei 5.25, în apropiere de 2 Mai, a intrat într-un grup de pietoni. În urma impactului, doi tineri şi-au pierdut viaţa şi alţi trei au fost răniţi. Vlad Pascu a fugit de la locul accidentului şi a fost găsit apoi de poliţişti în Vama Veche. Anchetatorii au stabilit că el se afla sub influenţa mai multor substanţe interzise, printre care cocaină, amfetamină şi metamfetamină.
Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în luna octombrie, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.
Pascu se află în arest preventiv din 20 august 2023, şi de atunci această măsură a fost reînnoită la fiecare 30 de zile, până în prezent.
Dosarul se află la Judecătoria Mangalia, unde este în curs de judecare, având următorul termen la data de 6 decembrie a.c..
Conform legislației în vigoare în România, orice persoană se bucură de prezumția de nevinovăție. „Orice persoană este considerată nevinovată până la stabilirea vinovăției sale printr-o hotărâre penală definitivă“ (Art. 4, alin. 1 Codul de procedură penală).