Magistrații din cadrul Curții de Apel Constanța s-au pronunțat mierucri, 4 decembrie a.c., în dosarul în care Petrică Leașcu, fostul preot care a luat parte la investigația Recorder în urma căreia IPS Teodosie este acuzat pentru fapte de corupție, cerea daune Arhiepiscopiei Tomisului, în valoare de 100.000 de euro. Instanța a respins contestațial lui Leașcu.
Soluția pe scurt: Respinge apelul ca nefondat. Definitivă. Pronunțată prin punerea la dispoziția părților prin intermediul grefei la data de 04.12.2024.”, se arată în minuta instanței, la data de 4 decembrie a.c.
Joi, 5 decembrie, instanța a revenit asupra pronunțării și a rectificat mențiunea „definitivă”. Astfel, Petrică Leașcu poate face, de fapt, recurs, deciziei.
În temeiul art.442 din Codul de Procedură Civilă, din oficiu, dispune îndreptarea erorii materiale strecurate în sentinţa civilă nr.246/04.12.2024 pronunţată de Curtea de Apel Constanţa în dosarul civil nr. 8742/118/2023 în sensul că se va înlătura menţiune „Definitiv㔺i se va menţiona în mod corect: „Cu drept de recurs în termen de 30 de zile de la comunicarea prezentei decizii.” Cu drept de recurs în termen de 30 de zile de la comunicarea prezentei încheieri. Pronunţată prin punerea la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei la data de 05.12.2024, s-a adăugat pe portal.
„Dacă nici ÎCCJ nu-mi dă dreptate, voi merge la CEDO”
Fostul preot, Petrică Leașcu, a precizat pentru SeaPress faptul că va face recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție. Acesta a mai adăugat că dacă nici acolo nu i se va face dreptate, va merge la CEDO.
Voi face recurs. Dacă nici ÎCCJ nu-mi dă dreptate, voi merge la CEDO. Arhiepiscopia Tomisului a mințit grosolan, m-a calomniat, e precizat Petrică Leașcu.
La un termen anterior, Petrică Leașcu a transmis faptul că cere instanței să oblige Arhiepiscopia Tomisului să șteargă de pe site-ul propriu comunicatul emis cu privire la afirmațiile făcute de către instituție asupra fostului preot:
Aceste lucruri m-au durut pentru că rezultă că eu am fost un impostor în investigație, mi-au uzurpat calitatea de preot și am vrut să înșel opinia publică. Lucrurile acestea sunt sancționate de articolul 72 din Codul Civil și de articolul din CEDO. Tribunalul Constanța, în mod absurd, a constatat că demisia mea din 2010, chiar dacă a fost o demisei din funcția de preot slujitor, nu din preoție, și caterisirea mea din 2024 este bază factuală pentru aceste minciuni spuse de către Arhiepiscopia Tomisului. Este absurd. În data de 21 noiembrie 2023 eu eram preot slujitor cu acte, conform BOR. Acum, în prezent, ținând cont că pe 29 ianuarie 2024 am fost caterisit, eu nu mai sunt preot și nu mai am voie să îmbrac costumul de slujitor al bisericii. Am solicitat instanței să constate caracterul ilicit al acestor afirmații, să oblige Arhiepiscopia să șteargă de pe site-ul propriu aceste afirmații și să plătească o daună de 100.000 de lei, bani pe care îi voi dona, ca o recompensă materială pentru prejudiciul nepatrimonial pe care l-am suferit.”, a transmis Petrică Leașcu.
Vezi și: