La data de 4 decembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Secția de Poliție Port și Secția 3 Poliție au desfășurat acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, a faptelor de prostituție și a traficului de persoane.
Totodată, au acționat pentru verificarea respectării prevederilor legale referitoare la circulația pe drumurile publice. Astfel, au fost legitimate peste 50 de persoane și au fost oprite pentru control 25 de autoturisme. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 3.000 de lei.
La data de 4 decembrie a.c., polițiști din cadrul Secția 3 Poliție Rurală Mihail Kogălniceanu au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică.
Astfel, au fost legitimate 20 de persoane și au fost oprite pentru control tot atâtea autoturisme.
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 1.800 de lei. De asemenea, a fost retras un certificat de înmatriculare.
Activități preventive
La data de 4 decembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Serviciul Municipal de Ordine și Siguranță Publică au acționat pe linia prevenirii fenomenului de bullying și a faptelor cu violență, în unitățile de învățământ din localitățile Cumpăna și Agigea.
Scopul întâlnirilor a fost informarea elevilor cu privire la responsabilitatea fiecăruia de a avea un comportament respectuos și responsabil în relațiile cu colegii și profesorii.
De asemenea, polițiștii le-au vorbit elevilor despre regulile de circulație pe care trebuie să le respecte, în calitate de pietoni, dar și despre răspunderea penală în ceea ce privește respectarea normelor legale referitoare la circulația pe drumurile publice.
Prevenirea consumului de droguri și combaterea influenței negative a anturajului au reprezentat, de asemenea, teme centrale ale discuțiilor, polițiștii explicându-le elevilor riscurile legate de consumul de substanțe interzise.
Prin aceste activități, polițiștii urmăresc creșterea gradului de siguranță atât pentru copii, cât și pentru cadrele didactice, promovând un comportament responsabil și vigilent.