Laura Crișan, fiica omului de afaceri Ioan Crișan, asasinat în 2021 într-un atentat cu bombă, a fost reîncarcerată în Penitenciarul Arad, după ce instanța supremă a aprobat cererea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, transmite Observator News. Aceasta a fost arestată preventiv, după ce a distrus brățara de monitorizare pe care o purta sub control judiciar.
Motivul arestării și reacția Laurei Crișan
Laura Crișan, acum cunoscută sub numele de Laura Dronca, a fost reținută pentru distrugerea brățării de monitorizare electronică. Poliția a intervenit în județul Vâlcea, unde a fost identificată și ulterior transferată la Penitenciarul Arad. Înainte de a fi încarcerată, aceasta le-a declarat jurnaliștilor că nu știe de ce a fost adusă acolo și a susținut că nu are nicio implicare în moartea tatălui ei, Ioan Crișan, în ciuda acuzațiilor aduse împotriva sa.
„Nu am avut nicio legătură cu ruperea acelei brățări… Nu am avut nicio legătură și nicio implicare cu fapta care a dus la moartea tatălui meu”
a spus Laura Dronca, înainte de a fi introdusă în închisoare.
Contestațiile și decizia instanței
La 9 aprilie 2025, instanța supremă a admis contestația formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara și a dispus înlocuirea măsurii controlului judiciar cu arestul preventiv pentru Laura Dronca, pe o perioadă de 30 de zile. Aceasta a fost acuzată de instigare la omor calificat în cazul asasinatului tatălui ei, Ioan Crișan, dar și de alte infracțiuni, cum ar fi instigare la distrugere și nerespectarea regimului materiilor explozive.
În ceea ce privește complicii ei, Sebastian Ilie Bulbuc și Adrian Bogdan Horodincă, aceștia rămân în arest preventiv, iar procesul continuă.
Asasinatul din mai 2021
Ioan Crișan a fost asasinat pe 29 mai 2021, când mașina în care se afla a explodat din cauza unui dispozitiv exploziv improvizat. Atentatul ar fi fost orchestrat de Laura Crișan, care ar fi plătit pentru uciderea tatălui ei, iar doi complici ai acesteia au plasat dispozitivul exploziv. Atentatul a fost unul cu premeditare, iar victimele au fost identificate ulterior ca fiind implicate în activități ilegale, inclusiv trafic de explozibili.
Ancheta și cercetările în continuare
În urma asasinatului, anchetatorii au realizat o anchetă amplă, audiind peste 400 de persoane, efectuând percheziții și expertize tehnice. Deși informațiile inițiale vehiculate în spațiul public indicau posibile legături ale victimei cu crima organizată, procurorii nu au confirmat aceste ipoteze. În schimb, au investigat relațiile financiare și comerciale ale lui Ioan Crișan, dar și conflictele din anturajul său.