Polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în urma verificării a cinci autocare, peste 5.000 de produse de îmbrăcăminte, încălțăminte, parfumerie și marochinărie, toate inscripționate cu denumirea unor mărci protejate, despre care există suspiciunea că sunt contrafăcute.




În data de 24.04.2025, în jurul orei 03:00, lucrători din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Giurgiu, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe DN 5D, au oprit pentru control un autocar înmatriculat în Turcia, care circula pe ruta Turcia – România.
Cu ocazia efectuării verificărilor asupra mijlocului de transport, colegii noștri au descoperit, disimulate printre bagaje, în mai multe pungi de plastic, 195 de produse de îmbrăcăminte și încălțăminte, toate inscripționate cu denumirea unor mărci protejate, despre care există suspiciunea că sunt contrafăcute. Bunurile aparțineau unui pasager al autocarului, cetățean turc, în vârstă de 29 de ani.
În data de 25.04.2025, în intervalul orar 03:00–09:00, lucrători din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, aflați în aceeași zonă, au oprit pentru control trei autocare care circulau pe ruta Turcia – România.
Cu ocazia verificării mijloacelor de transport, colegii noștri au descoperit, în interiorul acestora, 3.250 de produse de îmbrăcăminte, parfumerie, încălțăminte și marochinărie, toate inscripționate cu denumirea unor mărci protejate, despre care există suspiciunea că sunt contrafăcute. Acestea aparțineau conducătorului unuia dintre autocare, cetățean turc, în vârstă de 67 de ani, precum și unor pasageri, cetățeni turci.
Tot în data de 25.04.2025, în jurul orei 10:00, în cadrul operațiunii „Green-Pass”, polițiștii de frontieră giurgiuveni au oprit pentru control un al cincilea autocar, înmatriculat în Turcia, care circula pe aceeași rută, Turcia – România.
În urma controlului efectuat, au fost descoperite 1.637 de produse de îmbrăcăminte, parfumerie, încălțăminte și marochinărie, toate purtând însemnele unor mărci protejate și susceptibile a fi contrafăcute. Bunurile aparțineau unui pasager, cetățean turc.
Bunurile descoperite, estimate la o valoare totală de aproximativ 1.229.550 lei (246.000 euro), au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, urmând a fi introduse în camera de corpuri delicte a instituției, întrucât deținătorii acestora nu au putut prezenta documente de proveniență.
În prezent, față de persoanele în cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de „punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”.