Rezerviștii și polițiștii se pregătesc de un nou protest, luni și marți, 11-12 martie, în fața sediului Curții Constituționale, pentru a-și cere drepturile legate de pensiile militare. Potrivit liderului Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, Vasile Zelca, polițiștii așteaptă o motivare din partea CCR de 4 luni, adăugând că sunt pensionari militari care au pensii chiar și de 800 de lei.
Polițiștii și rezerviștii militari vor organiza un nou protest pe 11 și 12 martie, în fața Curții Constituționale a României, pentru a-și cere drepturile legate de pensiile militare. Reporterii SeaPress au luat legătura cu Vasile Zelca, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), care a transmis că polițiștii așteaptă de 4 luni o decizie din partea CCR, fiind nemulțumiți că pensiile militarilor nu au fost actualizate în septembrie 2024.
CCR întârzie decizia în ceea ce privește legea 559/2024 privind actualizarea pensiilor militare. Noi nu dorim să punem presiune să dea o soluție favorabilă sau nefavorabilă, ne deranjează că CCR-ul a amânat de 3 ori o decizie. Ei au primit contestația pe 7 noiembrie 2024 și au dat un prim termen pe 4 februarie 2025, au amânat până pe 18 februarie, și au amânat iar pentru 11 martie. Ne dorim o soluție. Să spună dacă este constituțională sau nu și să motiveze hotărârea. Să nu mai amânăm. Trăim vremurile pe care le trăim. Vedem ce se întâmplă la est de România și nu cred că rezerviștii militari merită acest tratament. În funcție de decizia CCR știm și noi ce avem de făcut ca sindicat, să punem presiune din punct de vedere sindical pe decidenți astfel încât pensiile militare să fie actualizate ținând cont că ele nu au fost indexate cu rata inflației și nici nu au fost recalculate. În septembrie au fost recalculate pensiile civile și pensiile militare au rămas așa cum erau. Avem destui pensionari militari care au pensii de 800, 900, 1.200 de lei.”
a transmis Vasile Zelca

Se așteaptă câteva sute de protestatari
Liderul SNPPC a ținut să menționeze că protestul nu este realizat pentru a pune presiune pe CCR, ci pentru a determina judecătorii Curții Constituționale să ia cât mai repede o decizie legată de pensiile militarilor, fie că aceasta va fi favorabilă sau nu.
În prima zi va fi o pichetare, așteptăm în jur de 200 de protestatari. În a doua zi este un protest în toată regula, așteptăm câteva sute de protestatari. Nu este pentru a determina CCR să adopte o anumită soluție, e pentru a determina CCR să dea o soluție. Nu cred că le trebuie atât timp să dea o soluție. Dacă tot amână, să și motiveze amânarea. Judecătorii CCR nu sunt atotcunoscători, unui judecător trebuie să îi explici situația, el nu știe statutul cadrelor militare sau speța pentru care te judeci. Este posibil ca ei să amâne pentru că nu au primit punct de vedere al Guvernului, de la Finanțe sau de la Casa de Pensii. Dacă ei ar motiva amânarea, noi ca sindicat ne-am reorienta bătaia sindicală pe cel care determină întârzierea pronunțării CCR.”
a încheiat Vasile Zelca, președintele SNPPC