Revenit în funcția de comisar-șef al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, Horia Constantinescu continuă activitatea de verificare a comercianților din Constanța. Joi, 6 februarie, șeful Protecției Consumatorilor Constanța a verificat două carmangerii din Piața Griviței, găsind probleme grave de igienă.
Joi, 6 februarie, Horia Constantinescu, comisar-șef al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, a desfășurat o nouă verificare, în Piața Griviței.
Constantinescu: Cât timp o să mai închidă statul român ochii?
La finalul inspecției, Horia Constantinescu a transmis că au fost închise două carmangerii din Piața Griviței, problemele acestora fiind aceleași de ani de zile:
Consider acest material o avertizare publică. Sunt curios să înțeleg cine și în ce condiții a emis autorizația de funcționare cât și cele care au stat la baza acesteia. Știu acest spațiu încă din anul 2017-2018, cu aceleași promisiuni că renovează. Între timp, afacerea s-a extins, ducându-se din rău în și mai rău. Se pare că cei care au trecut pe aici nu au văzut neregulile din cauza fumului, fie nu au vrut să le vadă. Cât timp vom continua să autorizăm făcându-ne că nu vedem. Cât timp o să mai închidă statul român ochii? Locația asta va rămâne închisă până la renovarea ei cu totul sau până își schimbă destinația. Se pot produce produse prin așchiere sau la strung. Orice altceva în afară de alimente. Din păcate locațiile pe care am fost nevoiți să le oprim pun pe piața alimente pentru consumatori în condiții greu de imaginat. Cele mai multe dintre ele au primit vizitele autorităților continuându-și activitatea în condiții greu de imaginat.”, a transmis Horia Constantinescu.
VIDEO:
Constantinescu: „Mi se pare că avem aici o coadă de crocodil”
De această dată au fost vizate de inspecție două carmangerii, unde au fost găsite mai multe probleme grave de igienă:
Ne aflăm în carmangeria groazei! Avem de la ambalaje păstrate în imediata vecinătate a ceva ce ar fi trebuit să fie destinat igienizării, dar la culoarea asta mi-e greu să cred că putem să ne imaginăm că se curăță. Continuăm cu locul unde se spală ambalajele de polistiren, lângă un coș de gunoi. Sare, mirodenii. Avem o tigaie pe o plită. Avem un banc de lucru, plita este băgată și în priză. Mie mi se pare că avem aici o coadă de crocodil. Ajunge la gunoi, pentru că nu știți ce animal e și nici nu e etichetat. Continuăm cu masa de tranșare, cuțitele păstrate în condiții… Este ciudat să stea un tomberon în bucătărie. Lucrurile se complică. Avem rugină. În camera de frig avem gresie spartă, rugina care intră direct în contact cu cârnații, probabil capătă o savoare excepțională.”, a transmis Horia Constantinescu.