Studentul care și-a incendiat profesorul de la Universitatea Ovidius află miercuri, 30 octombrie, dacă rămâne sub măsura arestului preventiv.
UPDATE Sutdentul rămâne în arest preventiv
Potrivit minutei instanței, O. Andrei, studentul care și-a incendiat profesorul, rămâne în arest încă 30 de zile. Următorul termen fiind pe 28 noiembrie a.c..
Solutia pe scurt: În baza art.207 alin.2 C. proc. pen. constată legalitatea si temeinicia măsurii arestării preventive a inculpatului Oniscu Andrei. În baza art.348 alin.2 c.p.p., raportat la art.207 alin.6 c.p.p., menţine măsura arestării preventive a inculpatului ONISCU ANDREI- măsura urmând a fi verificată cel mai târziu până la data de 28.11.2024, inclusiv. Respinge cererea de înlocuire arest preventiv faţă de inc. Oniscu Andrei cu arestul la domiciliu/control judiciar, ca nefondată. Măsurile dispuse se comunică administraţiei locului de deţinere. În baza art.275 alin.3 C. proc. pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi 30.10.2024, se arată în minuta instanței.
Miercuri, 30 octombrie, magistrații vor decide dacă O. Andrei va fi judecat în libertate sau dacă va rămâne după gratii. Decizia se va putea contesta la Curtea de Apel Constanța.
Studentul: Intenția mea a fost să îl sperii
În fața judecătorilor, avocatul studentului a spus faptul că profesorul incendiat nu are nici o zi de îngrijire medicală, din certificatul medico legal înțelegându-se faptul că sunt 0 zile de îngrijiri medicale. Avocatul a mai transmis că studentul este prezentat ca fiind o persoană deosebit de periculoasă, dar acesta nu a făcut nimic care să suprime viața victimei, solicitând înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu.
Nu sunt o persoană violentă, nu sunt o fire violentă, nu am dorit niciun moment suprimarea vieții, în niciun caz să-i fac rău. Și nu s-a întâmplat. Sunt o persoană serioasă, lucrăm în domeniul IT de aproximativ de trei ani. Nu am dorit niciodată asta, intenția mea a fost să îl sperii.”, a transmis studentul în fața judecătorilor.
La Tribunalul Constanța este prezent și tatăl studentului incendiator, care nu a vrut să răspundă la întrebările adresate de către jurnaliști.
VIDEO:
Context
Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că la data de 27 iunie 2024, în jurul orelor 11:00, după ce nu a fost promovat la un examen tip restanţă al Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Ovidius din Constanța, inculpatul a revenit în laboratorul în care se afla profesorul examinator, persoana vătămată A.A., ocazie cu care cu intenţie a stropit-o cu spirt medicinal dintr-un recipient de 0,5 litri şi i-a dat foc cu o brichetă, după care a blocat uşa sălii de curs pentru a o împiedica pe persoana vătămată să iasă din laborator. Datorită prezenţei de spirit a persoanei vătămate, care s-a ferit când a fost stropită şi a reuşit să stingă rapid flăcările de pe mâneca tricoului său şi de pe podea, aceasta nu a suferit arsuri pe corp în urma acţiunii de violenţă a inculpatului, astfel că nu a necesitat îngrijiri medicale.
Cu ocazia audierii, inculpatul a recunoscut comiterea faptei reţinute în sarcina sa, însă a invocat că doar încercase să o sperie pe persoana vătămată şi să se răzbune pe aceasta din cauză că îi dăduse nota 4 la examen.
Vezi și:
Natalia Păun și Victor Rotaru