Gheorghe Mărăraș și Eduard Ciobotaru, doi apropiați ai vestitului clan mafiot din Brăila – Băncuță, au provocat un mare scandal într-o suburbie a Parisului. Cei doi aveau un conflict mai vechi cu Toader F., astfel că, împreună cu alți 6 bărbați, au mers la verișoara acestuia, înarmați cu bâte și răngi. Toader F. a avut nevoie de 3 săptămâni de spitalizare, căutându-și dreptatea în instanță.
Gheorghe Mărăraș și Eduard Ciobotaru, împreună cu alte 6 persoane, au stabilit să se răzbune pe Toader F. și familia acestuia, între cele două grupări fiind un conflict ceva mai vechi. Astfel, pe 28 octombrie 2013 s-au înarmat cu bâte şi răngi şi au pornit către locul unde știau că familia lui Toader F. locuiește, într-o suburbie a Parisului. Cei 8 bărbați şi-au încercuit victimele, împiedicându-le să se apere ori să fugă, Toader F. a fost lovit violent cu o rangă în cap de către Gheorghe Mărăraș, iar verișoara lui Toader F. a fost lovită cu o bâtă de către Eduard Ciobotaru.
Bătaia generală s-a soldat cu urmări grave, Toader F. a rămas cu infirmitate permanentă, suferind leziuni care au necesitat pentru vindecare 65-80 de zile de îngrijiri medicale iar viaţa i-a fost pusă în primejdie, în timp ce verișoara acestuia a necesitat 8-10 zile de îngrijiri medicale pentru vindecarea leziunilor suferite. Având în vedere direcţia şi localizarea leziunilor de violenţă și atacul prin surprinderea victimei, anchetatorii au apreciat că agresorii au urmărit suprimarea vieţii lui Toader F.
Cei doi făptași spun că nu se aflau în Paris în momentul scandalului
Gheorghe Mărăraș și Eduard Ciobotaru au fost audiați și au transmis că nu se fac vinovați de săvârșirea faptelor pentru care sunt trimiși în judecată. Astfel, Gheorghe Mărăraș, a negat că ar fi luat parte la scandal, susținând că la data de 28 octombrie 2013 nu se afla în Paris, spunând că avea un mandat de executare a pedepsei, fiind dat în urmărire în Franța din anul 2010. Eduard Ciobotaru a negat și el că ar fi luat parte la incident, susținând că în acea perioadă locuia în altă localitate și se afla într-un program de integrare socială, urmând chiar să primească o locuință.
Din cauza amenințărilor, victima nu s-a mai dus la controale
Audiat în cursul urmăririi penale, Toader F. a transmis faptul că a stat 3 săptămâni internat la spital. De asemenea, el a mai spus că după ce a ieșit din spital, nu a mai mers la control din cauza fricii, în urma amenințărilot.
Pe 28 octombrie 2013, am mers la baraca verișoarei mele pentru a mai discuta cu ea și am rugat-o să îmi facă o cafea. Verișoara a plecat să îmi facă cafeau, dar imediat a revenit şi a strigat să fugim că vin băieţii să ne omoare. Nu am reuşit să fugim întrucât am fost înconjuraţi de aceştia. Gheorghe Mărăraș m-a înjurat, întrebându-mă ce căutam acolo iar apoi m-a lovit cu ranga în cap. După ce am fost lovit în cap am căzut inconştient şi nu mai ştiu ce s-a întâmplat cu mine sau cu verișoara mea. A doua zi mi-am revenit din starea de inconştienţă în timp ce eram la spital, la secţia de terapie intensivă. Am rămas internat aproape 3 săptămâni. Pe parcursul timpului, după acest eveniment am primit ameninţări de la agresori transmise prin intermediari, acesta ameninţări atât mie cât şi familiei mele mi-au creat o temere puternică pentru viaţa mea şi a familiei motiv pentru care eu nu m-am mai prezentat la control medical la spitalul la care am fost internat iar fiica mea are teamă să mai iasă din casă.”, a transmis Toader F.
Condamnarea
Magistrații din cadrul Tribunalului Tulcea au decis să îl condamne pe Gheorghe Mărăraș la 8 ani de închisoare, cu executare, pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat. De asemenea, magistrații au decis să îi aplice lui Eduard Ciobotaru o pedeapsă de 7 ani și 6 luni de închisoare, cu executare, pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat. Sentința nu este definitivă, potrivit rejust.ro.
Gheorghe Mărăraș și Eduard Ciobotaru sunt apropiați ai clanului Băncuță, din Brăila. În 2010, Gheorghe Mărăraș a fost implicat în mai multe scandaluri în Constanța, în Palas și Tomis Nord, cu săbii, alături de frații Băncuță și de Şerif Ciubotaru, din Tulcea.
„Orice persoană acuzată este prezumată nevinovată până ce vinovăția va fi stabilită în conformitate cu legea, printr-o sentință definitivă. Oricărei persoane acuzate îi este garantată respectarea dreptului la apărare.„