Marți, 29 aprilie, este un nou termen în dosarul în care IPS Teodosie a făcut plângere împotriva deciziei procurorilor DNA Constanța de a clasa acuzațiile împotriva lui Petrică Leașcu. Cei doi sunt așteptați la Tribunalul Constanța.

Arhiepiscopul Teodosie, prin avocații săi, au depus o plângere la Curtea de Apel Constanța privind clasarea urmăririi penale a lui Leașcu, cel care a făcut investigația pentru Recorder. Cazul a fost declinat Tribunalului Constanța. Deși procurorii explică faptul că Leașcu nu a intenționat direct, ci a fost totul doar un demers jurnalistic pentru a demonstra anumite fapte, avocații lui Teodosie spun că, de fapt, Parchetul ar încerca să-l albească.
Plângerea arhiepiscopului vine după ce, Leașcu a jucat rolul unui om de afaceri în timp ce l-a filmat pe ascuns pe Teodosie în timp ce și-a dat acordul pentru „fraudarea banilor publici”, numind mita „mană cerească”. Astfel, Teodosie, prin apărarea sa, spune că și Leașcu ar trebui anchetat pentru această propunere „coruptă”.
Culmea este că… IPS Teodosie susține că nu există probe, că fapta nu ar exista și că nu este vorba de nicio faptă de corupție. Însă.. pe baza acelorași probe despre care spune că nu există, dorește anchetarea lui Petrică Leașcu pentru fapte de… corupție.
Context
Vă reamintim faptul că IPS Teodosie a fost filmat cu camera ascunsă în timp ce se implică direct și își dă binecuvântarea pentru fraudarea banilor publici și spunând ”e mană cerească” ceea ce îi propune respectivul care a înregistrat tot. Teodosie îl pune în legătură pe falsul om de afaceri cu Ilie Petre, consilierul său economic, la momentul respectiv, pentru a discuta detaliile, inclusiv cum poate fi plătit acest comision de 20%. Imaginile filmate cu camera ascunsă îl arată din nou pe Teodosie, alături de consilierul său și de falsul om de afaceri, discutând ultimele aspecte ale afacerii, inclusiv lucrările pentru care ar urma să fie cerută de la stat această sumă. În data de 8 mai a.c., Teodosie a fost trimis în judecată alături de consilierul său, Ilie Petre, de către DNA Constanța. Cazul a fost instrumentat de procurorul Andrei Bodean, fost șef DNA Constanța, în prezent activând la Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel București. Înalta Curte de Casație și Justiție a decisi, definitiv,începerea judecății în dosar. Primul termen va avea loc în luna mai 2025.
Conform legislației în vigoare în România, orice persoană se bucură de prezumția de nevinovăție. „Orice persoană este considerată nevinovată până la stabilirea vinovăției sale printr-o hotărâre penală definitivă“ (Art. 4, alin. 1 Codul de procedură penală).