Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța a desfășurat o acțiune de verificare la Patiseria Dacia, administrată de Ambiental Bakery. Horia Constantinescu, alături de comisari, au găsit mai multe nereguli.
VIDEO
Printre nereguli se numără:
-Lipsa unui flux tehnologic funcțional, fapt ce favorizează contaminarea încrucișată a materiilor prime cu produsele finite;
-Inexistența spațiilor de triaj pentru personal, contrar normelor privind igiena în unitățile de alimentație publică;
-Depozitarea materiilor prime și produselor alimentare se face în mod neconform, fără respectarea principiului separării și a condițiilor de temperatură;
-Spațiul de producție nu este întreținut corespunzător: lipsesc scurgerile în pardoseală, iar curățenia este precară;
VIDEO
-Pereții și tavanele prezintă depuneri de grăsime, indicând lipsa unor proceduri adecvate de igienizare;
-Spațiile frigorifice sunt neigienizate, cu rafturi deteriorate, chedere murdare și resturi alimentare vizibile, ventilatoare cu depuneri masive de grăsime și făina;
-Hota de extracție și cuptoarele sunt acoperite cu depuneri consistente de grăsime, risc major de incendiu și contaminare;
-Forme de copt cu strat grosier de grăsime arsă;
-Lipsa coșurilor de gunoi cu capac și acționare la pedală;
-Folosirea bureților de sârma și a cârpelor pentru igienizare;
-PREZENȚA INSECTELOR (muște, gândaci);
– Deși exista protecție împotriva insectelor, plasa se ține deschisă;
-Nu există valori nutriționale/alergeni;
VIDEO
Pentru neregulile găsite, Protecția Consumatorului a emis oprit temporar a prestarea serviciilor, a aplicat o amendă de 27.500 de lei, precum și oprirea definitivă a produselor în valoare de 2.179 de lei.