Prin utilizarea acestui site, sunteți de acord cu Politica de Confidențialitate și Termenii de Utilizare.
Accept
Sea PressSea Press
  • Politică
  • Local
  • Ediție
  • Justiție
  • Sănătate
  • Externe
  • Cultural
  • Sport
  • Monden
  • Social
  • Contact
Citești: UE sprijină Ucraina cu peste 30 de miliarde de euro în 2025/ 134 de mld. de euro în aproape 3 ani de război
Share
Font ResizerAa
Font ResizerAa
Sea PressSea Press
  • Politică
  • Local
  • Ediție
  • Externe
  • Sport
  • Ultima oră
  • Politică
  • Local
  • Ediție
  • Justiție
  • Externe
  • Cultural
  • Sănătate
  • Sport
  • Social
  • Contact
  • Advertise
© 2024 Seapress Company All Rights Reserved.
Sea Press > Actualitate > UE sprijină Ucraina cu peste 30 de miliarde de euro în 2025/ 134 de mld. de euro în aproape 3 ani de război
ActualitateExterne

UE sprijină Ucraina cu peste 30 de miliarde de euro în 2025/ 134 de mld. de euro în aproape 3 ani de război

UE sprijină Ucraina cu peste 30 de miliarde de euro în 2025/ 134 de mld. de euro în aproape 3 ani de război 62385952
Andreea Vlaicu
Andreea Vlaicu Publicat 11 februarie 2025 345 Vizualizări
SHARE

Uniunea Europeană va contribui cu peste 30 de miliarde de euro la apărarea Ucrainei în 2025 și este nevoie ca UE să susţină Kievul atât timp cât va fi necesar, a declarat marţi reprezentantul preşedinţiei poloneze a Consiliului UE.

„Ne apropiem de o aniversare tragică – trei ani de la începerea invaziei ruse pe scară largă în Ucraina. În 24 februarie 2022, Rusia a lansat un atac ilegal, neprovocat şi nejustificat contra Ucrainei, încălcând principii de bază ale Cartei ONU. Rusia a atacat infrastructura energetică esenţială şi pe cea de stocare a alimentelor în porturile ucrainene, iar efectele se simt şi în afara Ucrainei, printre care creşterea substanţială a preţurilor alimentelor şi energiei”

a spus ministrul afacerilor europene Adam Szlapka, într-o dezbatere în plenul Parlamentului European.

Polonezul a menţionat că în ultimii trei ani, sprijinul UE pentru Ucraina şi populaţia sa a depăşit 134 de miliarde de euro. O componentă esenţială a acestui sprijin se referă la asistenţa pentru refugiaţi. În această privinţă, reprezentantul Consiliului UE a amintit că în vara anului trecut i-a fost livrată Kievului o primă tranşă în valoare de 1,5 miliarde euro.

În intervenţia sa, comisarul european pentru extindere Marta Kos a afirmat că UE va continua să folosească veniturile obţinute din valorificarea activelor ruseşti îngheţate pentru a ajuta la înarmarea Ucrainei.

De asemenea, Kos a reafirmat poziţia constantă a UE de continuare a sancţiunilor impuse Moscovei.

„Vom susţine în continuare reformele Ucrainei în vederea aderării la UE. Ucraina este parte a familiei noastre europene, vom fi alături de Ucraina şi o vom aduce în UE, unde îi este locul”

a transmis reprezentanta executivului UE.

Poziții clare în favoarea Ucrainei

În intervenţiile lor, majoritatea eurodeputaţilor au afirmat că UE trebuie să sprijine economic, politic şi militar Ucraina în războiul contra Rusiei început în urmă cu aproape trei ani.

„La Forumul Economic Mondial de la Davos, preşedintele Zelenski a spus că între Europa şi Rusia nu există niciun fel de ocean. Avem nevoie de un plan clar pentru victoria Ucrainei. Trebuie să acţionăm rapid şi nu mă refer doar la furnizarea de arme. Fără o victorie a Ucrainei, nu va exista pace în Europa”

a accentuat eurodeputata Rasa Jukneviciene (grupul Partidului Popular European, PPE).

La rândul său, Nicolas Pascual de la Parte (grupul PPE) a pledat în favoarea unui plan de pace care să ţină cont de libertatea Ucrainei şi a ucrainenilor de a-şi alege singuri viitorul.

În numele grupului S&D, eurodeputatul Yannis Maniatis a evidenţiat necesitatea continuării sprijinului european pentru Kiev, astfel încât Ucraina să îşi revină economic.

„Trebuie să aplicăm un principiu asemănător cu ‘poluatorul plăteşte’. Considerăm că se impune confiscarea activelor ruseşti din străinătate”

a spus el.

Potrivit lui Thijs Reuten, membru al aceluiaşi grup politic, promisiunile legate de încheierea rapidă a unei păci cu (preşedintele rus) Vladimir Putin nu vor funcţiona.

„Putem ajuta militar Ucraina şi consolida sancţiunile pentru a limita influenţa lui Putin în Europa. De aceea, trebuie să investim azi în Ucraina”

a afirmat eurodeputatul olandez.

Europarlamentarul Csaba Domotor (grupul ‘Patrioţi pentru Europa’, PfE) a condamnat agresiunea rusă contra Ucrainei, „ce are dreptul de a-şi apăra integritatea teritorială”. Colega sa Viktoria Ferenc a pus accentul pe nevoia începerii rapide a negocierilor de pace în Ucraina, pentru a se pune capăt „secerării de vieţi nevinovate”.

La rândul său membră a PfE, eurodeputata austriacă Petra Steger a acuzat UE că „încurajează războiul şi pierderile de vieţi omeneşti”.

În opinia lui Adam Bielan (grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni), nu trebuie uitate „costurile enorme plătite de Ucraina pentru a apăra securitatea Europei”.

Bielan a amintit că ţara sa, Polonia, a fost prima care a trimis arme pentru Ucraina, avioane de luptă şi muniţie pentru forţele ucrainene, în timp ce colegul său Michał Dworczyk a insistat că UE trebuie să pună mai mult accent pe securitatea comună europeană.

Petras Austrevicius, din grupul europarlamentar Renew, a declarat că „UE va trebui să participe la orice negocieri de pace care vor avea loc, să continue asistenţa militară pentru Ucraina, să-i ofere garanţii de securitate maxime şi să lucreze asiduu pentru a ajuta la reformarea Ucrainei”.

Din acelaşi grup politic, eurodeputata Hilde Vautmans a insistat pe nevoia încheierii războiului printr-o victorie a Ucrainei:

„Sancţiunile au fost aplicate doar pe jumătate. Trebuie să ne amintim care este costul acestui război – preţul energiei a ajuns la un maxim istoric. Războiul trebuie să se termine, trebuie să trimitem arme şi să se aplice integral sancţiunile”.

Eurodeputatul Villy Sovndal (grupul Verzilor) a atenţionat că „de trei ani poporul ucrainean este terorizat zi de zi” şi că este important ca Europa să îi „transmită clar” lui Putin că nu poate învinge.

Reprezentant al grupului Stângii din PE, Danilo Della Valle a subliniat că Europa nu poate fi lăsată în afara viitoarelor negocieri pentru pace în Ucraina. El le-a acuzat pe şefa diplomaţiei europene Kaja Kallas, pe preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen şi pe şefa executivului italian Giorgia Meloni că „nu au făcut altceva decât să slăbească Europa în lume, iar preţul este plătit de cetăţenii europeni”.

Știrileprotv.ro

Articolul precedent Simonis: Iohannis a trântit paltonul peste țară și a plecat ca un laș, în singurul moment în care mai era nevoie de el YXNoPWE5YTY3YjVkMWNhMzdjNmJhZDk4M2EyM2RhM2Y2NmFj.thumb Simonis: Iohannis a trântit paltonul peste țară și a plecat ca un laș, în singurul moment în care mai era nevoie de el
Articolul următor VIDEO O căţeluşă care a dispărut în Ajunul Crăciunului, după ce s-a speriat de petarde, a fost găsită după o lună şi jumătate lassie VIDEO O căţeluşă care a dispărut în Ajunul Crăciunului, după ce s-a speriat de petarde, a fost găsită după o lună şi jumătate
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele știri

VIDEO CCR are trei noi judecători: Dacian Dragoş, Csaba Asztalos şi Mihai Busuioc au depus jurământul în fața lui Nicușor Dan CCR
VIDEO CCR are trei noi judecători: Dacian Dragoş, Csaba Asztalos şi Mihai Busuioc au depus jurământul în fața lui Nicușor Dan
Actualitate Politică
MINUTA Eșec pentru Constantinescu în tentativa de a anula condamnarea/ Râmăne cu cei 10 ani și 5 luni de pușcărie Image Editor 2025 07 13T063549.378
MINUTA Eșec pentru Constantinescu în tentativa de a anula condamnarea/ Râmăne cu cei 10 ani și 5 luni de pușcărie
Justiție Local TOP
El este șoferul de Bolt care a încercat să violeze o tânără în timpul unei curse/ Va fi în fața magistraților Image Editor 2025 07 13T055810.623
El este șoferul de Bolt care a încercat să violeze o tânără în timpul unei curse/ Va fi în fața magistraților
Justiție Local TOP
FOTO VIDEO Saturn: investiție sigură pe litoral / Apartamente și studiouri de vânzare / Oportunitate unică! nd 332924106
FOTO VIDEO Saturn: investiție sigură pe litoral / Apartamente și studiouri de vânzare / Oportunitate unică!
Local TOP
VIDEO Ilie Bolojan, noul lider al PNL: începutul „resetării totale” a partidului Screenshot 2025 07 12 180729
VIDEO Ilie Bolojan, noul lider al PNL: începutul „resetării totale” a partidului
Politică TOP
FOTO/ PATRU VICTIME au ajuns la spital în urma unui accident între două mașini, la Murfatlar, ieșirea spre Poarta Albă UPDATE accident murfatlar
FOTO/ PATRU VICTIME au ajuns la spital în urma unui accident între două mașini, la Murfatlar, ieșirea spre Poarta Albă UPDATE
Local TOP

RECOMANDATE

FOTO Aripa unei drone, găsită pe plaja din Eforie Sud / Intervin autoritățile aripa drona
LocalRecomandatRelevante

FOTO Aripa unei drone, găsită pe plaja din Eforie Sud / Intervin autoritățile

12 iulie 2025
Dosarul DNA „Fantasio” intră în recurs în casație. Constantinescu speră la anularea condamnării de 8 ANI Nicusor Constantinescu
JustițieLocalRecomandatRelevante

Dosarul DNA „Fantasio” intră în recurs în casație. Constantinescu speră la anularea condamnării de 8 ANI

12 iulie 2025
Un Range Rover al firmei lui Marius Bucur, afaceristul constănțean creditat în trecut cu 35 de milioane de euro, este vândut la preț de chilipir Design fara titlu 76
EdițieLocalRecomandatRelevante

Un Range Rover al firmei lui Marius Bucur, afaceristul constănțean creditat în trecut cu 35 de milioane de euro, este vândut la preț de chilipir

11 iulie 2025
UPDATE VIDEO Ultimele trei decizii în dosarul ”Fabrica de Moșteniri”/ Iată ce au decis magistrații / Susținătorii SUSPECTILOR au făcut SCANDAL Design fara titlu 75 1
JustițieLocalRecomandatRelevante

UPDATE VIDEO Ultimele trei decizii în dosarul ”Fabrica de Moșteniri”/ Iată ce au decis magistrații / Susținătorii SUSPECTILOR au făcut SCANDAL

11 iulie 2025
Nu uitați! RAJA sistează apa potabilă timp de 14 ORE în mai multe zone din Constanța lucrariraja 1393406767
ActualitateLocalRecomandatRelevante

Nu uitați! RAJA sistează apa potabilă timp de 14 ORE în mai multe zone din Constanța

11 iulie 2025
FOTO VIDEO Expoziție în aer liber la Edificiul roman cu mozaic: „File de istorie tomitană” Design fara titlu 72
CulturalLocalRecomandatRelevante

FOTO VIDEO Expoziție în aer liber la Edificiul roman cu mozaic: „File de istorie tomitană”

11 iulie 2025
FOTO VIDEO SCANDAL la un incendiu pe 1 Mai: Proprietar, încătușat de pompieri după ce a refuzat să deschidă ușa WhatsApp Image 2025 07 10 at 21.27.48
LocalRecomandatRelevante

FOTO VIDEO SCANDAL la un incendiu pe 1 Mai: Proprietar, încătușat de pompieri după ce a refuzat să deschidă ușa

10 iulie 2025
Adrian Bîlbă explică de ce s-a inundat plaja de la Costinești / Care sunt șansele să se întâmple același fenomen și în zona de nord a litoralului Image Editor6
EdițieLocalRecomandatRelevante

Adrian Bîlbă explică de ce s-a inundat plaja de la Costinești / Care sunt șansele să se întâmple același fenomen și în zona de nord a litoralului

10 iulie 2025

Despre noi

SeaPress consideră că informarea corectă, onestă și directă este cea mai bună hrană pentru mintea umană și cel mai bun început pentru dezvoltarea umanității!

Contact

  • Telefon : +40753904350
  • WhatsApp Redacție : +40753904350
  • Email : [email protected]
© Copyright 2024 MEDIA TRUTH SRL. All Rights Reserved.
  • Contact
  • Termeni și condiții
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?