Judecătoria Constanța a validat, la data de 1 iulie 2025, rechizitoriul întocmit de procurori pe numele profesoarei Ileana Munteanu, acuzată că a înșelat 19 familii din Constanța sub pretextul organizării unei tabere școlare fictive. Instanța a constatat legalitatea sesizării și a dispus începerea judecății. Aceasta a contestat deja decizia de începere a judecății la Tribunalul Constanța. De asemenea, Ileana Munteanu va fi așteptată la Judecătoria Constanța pentru verificarea măsurii preventive.
MINUTA
În baza art. 346 alin. (1) C.proc.pen. constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 9226/210/P/2024 din data de 26.05.2025 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa privind pe inculpata M. I.(…), sub aspectul săvârşirii infracţiunii de în?elăciune în formă continuată, prev. şi ped. de art. 244 alin. (1) din C. pen. cu aplic. art. 35 alin. 1 C. pen. (19 acte materiale). Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpata M. I.. Conform art. 346 C.proc.pen. prezenta încheiere se comunică inculpatei şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. Cu drept de contestaţie în trei zile de la comunicarea prezentei încheieri. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 01.07.2025.
se arată în hotărârea judecătorească

Între timp, luni, 14 iulie, Ileana Munteanu este așteptată la Judecătoria Constanța, unde se va analiza prelungirea măsurii preventive a controlului judiciar. Măsura a fost aplicată inițial în luna aprilie și a fost prelungită ulterior cu încă 60 de zile.
UPDATE
Magistrații au amânat pronunțarea pentru dta de 15 iulie.
A încasat bani pentru o tabără fictivă de la 19 familii ale elevilor cărora le preda materia RELIGIE. Ileana Munteanu a fost trimisă în judecată, sub măsura controlului judiciar, pentru pentru săvârşirea infracţiunii de înșelăciune, prev. de art. 244 alin. 1 din C. pen., cu aplic. art. 35 alin. 1 din C. pen. (19 acte materiale).
Oficial, de la Parchet: 19 elevi au fost păcăliți de profesoară
La data de 10.04.2025 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a dispus luarea măsurii controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 10.04.2025, până la data de 10.06.2025, inclusiv, faţă de inculpata M.I., cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de înșelăciune, prev. de art. 244 alin. 1 din C. pen., cu aplic. art. 35 alin. 1 din C. pen. (19 acte materiale).
În fapt, s-a reținut că în perioada 2023-2024, numita M.I., în calitate de profesor de religie în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 8 din mun. Constanța, a prezentat elevilor claselor unde aceasta profesează și părinților acestora propunerea de a organiza, din proprie inițiativă, o tabără școlară privată ce urma să aibă loc în vacanța de vară din anul 2024, în zona Orșova-Eșelnița, jud. Mehedinți. Costul per elev al taberei a fost prezentat ca fiind în cuantum de 1760 de lei şi includea transportul, cazarea într-o unitate hotelieră, mesele şi diferite excursii.
M.I. a solicitat şi a încasat suma de 24.560 lei de la un număr de 19 elevi, iar cu puţin timp înainte de momentul plecării în tabără a comunicat că aceasta s-a anulat, fără a mai restitui părinţilor sumele de bani primite. În realitate, tabăra nu a fost niciodată organizată. Cercetările sunt efectuate în continuare de către organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Secția 3 Poliție, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și controlul judiciar reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.”
transmit reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța
SeaPress respectă legislația privind protecția datelor cu caracter personal (GDPR). Toate informațiile prezentate în acest articol sunt obținute exclusiv din surse deschise publicului, legal accesibile. Publicarea lor are scop informativ și este realizată cu bună-credință, în interes public.